Riet Muylaert

"Ik wil dat moedergevoel nog wat laten groeien."

  Riet Muylaert

“Ik heb niet altijd een kinderwens gehad. Ik ken in mijn omgeving iemand die een erg moeilijke pubertijd had, en ik zag hoe hard die ouders daaronder leden. Ik heb lang gedacht: zoiets zou ik niet aankunnen. Nu is dat anders. Ik ben nu vier jaar en half samen met mijn lief en ik heb het gevoel dat we alles de baas kunnen. Dus nu denk ik: kinderen, dat moet je gewoon doen.

Het is een van de meest gestelde vragen: wanneer begin jij er aan? Terwijl dat moedergevoel bij mij nog maar heel pril is. Heel concreet heb ik daar nog niet over nagedacht.

Ik ben op een leeftijd dat veel vriendinnen kinderen krijgen. Ik zie hoe dat hun leven verrijkt. In mijn eigen leven stond ik altijd centraal, ik ben altijd met mezelf bezig geweest. Ik ben er aan toe mijn focus op iets anders te richten.

Dit is een van de drukste periodes van mijn leven. Het zijn allemaal schitterende dingen die mij overkomen. Zangeres zijn is echt wat ik altijd wou. Maar als je alleen maar daarmee bezig bent, als je alleen maar werkt, merk je hoe oppervlakkig dat alles is.  Waar het uiteindelijk om gaat in het leven zijn je relaties met anderen , warmte, een gezin… Dat besef is iets wat me nu overvalt.

Voor volgend jaar zit mijn agenda al zo vol, dat het geen goed idee zou zijn om nu aan kinderen te beginnen. Ik kan toch moeilijk een tournee afgelasten? Alhoewel, als ik nu stop met de pil kan het best nog drie of vijf jaar duren eer ik zwanger ben. Ik zal dus toch tournees moeten afzeggen (lacht). Eigenlijk zou het beste zijn dat een zwangerschap me gewoon overviel, maar dat gaat nu eenmaal niet als je de pil neemt.

Allicht zal ik zo iemand zijn die tot vier dagen voor de bevalling nog op het podium staat. En zal ik mijn moeder vragen om naar het optreden te komen met mijn baby’tje, zodat ik het tussendoor de borst kan geven (lacht).

Ik weet dat je beter niet te laat aan kinderen begint. Ik zie ook in mijn omgeving dat mensen erg bezig zijn met de vraag of het wel gaat lukken. ‘Hoe lang heb je moeten proberen?’ is vaak de eerste vraag die vriendinnen stellen als ze horen dat er iemand zwanger is.

Zelf ben ik nogal traag in dit soort beslissingen. Ik ben nog maar vier jaar afgestudeerd, want voor ik Herman Teirlinck deed, heb ik eerst nog Germaanse gestudeerd. Maar dat moedergevoel… de laatste tijd heb ik dat wel. Het moet alleen nog wat rijpen.”

Singer-songwriter Riet Muylaert (JackoBond)  

 

Benieuwd naar jouw eigen vruchtbaarheid? Doe de test!

Nog meer getuigenissen:

"Hoe sterk je kinderwens zal worden, weet je niet op voorhand."

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo