Ken jezelf: begin met je cyclus

Als vrouw is het belangrijk je eigen lichaam te begrijpen en je cyclus goed te kennen. Leer je natuurlijke cyclus kennen en begrijp je lichamelijke en emotionele reacties doorheen de maand beter om bewuster te plannen. Wanneer je bijvoorbeeld last kan hebben van stemmingswisselingen, vermijd dan om belangrijke gesprekken of beslissingen te plannen. Al doende zal je leren op welke dagen je doorgaans het meeste energie hebt, op welke dagen je je het meest sexy voelt, op welke dagen er huilbuien op de loer liggen…

Die kennis van je lichaam kan je bovendien inzetten om aan gezinsplanning te doen. Je leert immers waarnemen wanneer je eisprong er aan komt. Dit kan je helpen om op het juiste moment te vrijen als je kinderen wil.

Omgekeerd kan diezelfde kennis je helpen om te weten wanneer je seksueel contact moet mijden als je niet zwanger wil worden. Let op: je vruchtbare periode bepalen is geen giswerk. Volg nauwgezet de richtlijnen in verband met Natural Family Planning als je aan natuurlijke geboorteregeling wil doen.

Ook voor mannen is het interessant om de cyclus van hun vrouw goed te kennen. Om meerdere redenen:

  • In de laatste fase van haar cyclus kan een vrouw  stemmingswisselingen ervaren. Als je weet wanneer dit het geval is, zal je eventuele emotionele uitbarstingen beter kunnen inschatten. Moeilijke beslissingen kun je in deze periode beter even uitstellen.
  • Door de cyclus van je vrouw goed te kennen, kan je actief deelnemen aan het proces van gezinsplanning. Zo kan je zelf immers vaststellen wanneer het een goed moment is om te vrijen en ligt het initiatief (als je kinderen wil krijgen) of de voorzichtigheid (als je geen kinderen wil krijgen) niet alleen in haar handen.

wacht niet te lang !

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo