Jelle Cleymans

"Toen mijn vader mijn leeftijd had, was ik al geboren"

  Jelle Cleymans

"Ik heb heel lang gedacht dat ik jong kinderen wilde krijgen, net als mijn eigen ouders. Mijn vader was er 23, mijn moeder 25 toen ik geboren werd.

Toen ik zelf 23 werd, besefte ik dat ik nog niet klaar was om aan een gezin te beginnen. Ik vind het belangrijk dat je daarvoor een stabiele relatie hebt die lang genoeg kan blijven duren. Wat dat betreft voel ik me nog te jong. Ik zit nog met teveel vragen.

Natuurlijk pieker ik niet echt over mijn vruchtbaarheid. Je neemt aan dat kinderen krijgen vanzelf gaat.

Ik zie rond mij wel steeds meer twintigers die vroeg aan kinderen beginnen. Dat is een goede zaak. Ik weet dat onze vruchtbaarheid beperkt is: dat bij mannen de kwaliteit van het zaad achteruit gaat als ze ouder worden en dat bij vrouwen de vruchtbaarheid vanaf 36 jaar drastisch daalt.

Ik weet dat een aantal zaken je vruchtbaarheid om zeep kunnen helpen. Roken is niet goed. Ik kan me voorstellen dat overmatig alcoholgebruik ook geen goede zaak is. En verder dat je als man niet te veel bij het fornuis moet staan of in auto’s met zetelverwarming moet rijden (lacht).

Ik ben absoluut geen babyman. Ik vind kinderen fantastisch van zodra ze beginnen te praten. Die verwondering. Hoe ze de wereld en hun eigen lichaam ontdekken. Wat me prikkelt, is het idee kinderen te zien groot worden, te zien hoe ze zich vormen en daar deel van te kunnen uitmaken.

Ik denk dat ik goed ga zijn in kinderen opvoeden. Natuurlijk zal het niet altijd gemakkelijk te combineren zijn met mijn carrière. Als je in een musical zit, betekent dat maanden aan een stuk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werken. Dan moet je gewoon samen een oplossing zoeken."

Zanger en acteur Jelle Cleymans

 

Benieuwd naar jouw eigen vruchtbaarheid? Doe de test!

Nog meer getuigenissen:

"Mijn kinderen gaan zeker sporten. Gezond én goed voor hun ontwikkeling."

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo