Koen Fillet

"Je hele perspectief op het leven verandert, zodra je een kind krijgt."

  Koen Fillet

"Kinderen kopen was geen rationele beslissing. Eens ik de vrouw van mijn leven had gevonden, kwamen de kinderen vanzelf. Het is ons overkomen. Over de vraag of we kinderen wilden, waren we het meteen eens. Ik geloof dat we daar zelfs niet echt over hebben moeten praten. En dat het er drie zouden zijn, was ook niet echt een punt van discussie.

Zodra mijn eerste kind geboren was wist ik: je hebt twee soorten mensen. Die met en die zonder kinderen. Je hele perspectief op het leven verandert. Voorheen zie je jezelf als het middelpunt van de wereld. Daarna niet meer. Die eerste nacht reed ik heel voorzichtig naar huis. Vroeger had ik zoiets van: als ik verongeluk, tsja, dan is dat zo. Nu besefte ik: er is een klein wezentje dat mij nodig heeft. Die verantwoordelijkheid, dat was nieuw. Het eerste kind betekent de grootste verandering. Een derde erbij, dat maakt niet zoveel verschil meer. Behalve dat je merkt dat je maar twee handen hebt, en je er geen drie tegelijk aan de hand kan houden.

Een tijdje geleden liep ik door de stad en ik zag een koppel met een kind van een jaar of twee. Ik was getroffen door de blik van die vader, die zo overliep van liefde. Dat geluk dat je ervaart als prille vader, de kwetsbaarheid van zo’n kind en die onvoorwaardelijke verbinding die je voelt… Dat is iets van de eerste jaren. Als je kinderen ouder worden ebt dat weg. Mijn kinderen zijn nu 14, 16 en 18 jaar. In een zeldzaam moment van zwakte denk ik wel eens: als ik geen gezin had, kon ik dit of dat doen… Maar eerlijk gezegd: ik zou het mij eigenlijk niet kunnen voorstellen dat ik geen kinderen had.’

Radio1-presentator Koen Fillet

foto: ©Bart Musschoot

 

 

 

Benieuwd naar jouw eigen vruchtbaarheid? Doe de test!

Nog meer getuigenissen:

"Ik wou dat ik al vroeger gestopt was met roken."

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo