Linde Merckpoel

"Ik wou dat ik al vroeger gestopt was met roken."

  Linde Merckpoel

"Echt? Roken beïnvloedt zó hard je vruchtbaarheid? Dubbel zo lang wachten eer je zwanger geraakt? Ik denk dat niemand van mijn vriendinnen dat zelfs weet. Mochten ze dat wel weten dan zouden er wel een paar ernstig aan stoppen beginnen denken. Shit, dan heb ik spijt dat ik niet al vroeger gestopt ben met roken. Maar het gaat de goede kant op hoor, ik rook eigenlijk al niet meer zoveel.

Kinderen krijgen lijkt nog ver af voor mij. Maar tegelijk: mocht er nu een ‘accidentje’ gebeuren, dan zou ik het ook niet laten wegdoen. Ik wil absoluut wel kinderen. Dat hoort er voor mij gewoon bij als je de juiste vent hebt gevonden. Alleen wil ik eerst nog iets bereikt hebben in mijn werk. Ik geniet heel hard van mijn job. Ik begin ’s morgens om vijf uur en ik werk normaal gezien tot één uur of half twee. Maar soms, als er veel werk is, kan het zijn dat ik nog veel langer doorga. En eigenlijk vind ik dat wel cool, ik krijg daar een goed gevoel van.

Ik denk dat je job veel minder belangrijk wordt eens je kinderen hebt. Zeker voor vrouwen. Je voelt: ‘Voor dit klein scharminkeltje zet ik met plezier alles opzij.’ Je wordt veel emotioneler. Je hebt daar niet in te kiezen, het is iets hormonaal. Al vind ik dat je daar ook wat tegen moet vechten. Maar voorlopig wil ik dus nog eventjes helemaal voor mijn werk gaan.

Wel heb ik voor mezelf een lijn getrokken: als het kan wil ik voor mijn dertigste mijn kinderen krijgen, of toch niet teveel daarna. Twee, dat vinden de meeste van mijn leeftijdsgenoten een ideaal getal. Ik fantaseer daar wel eens over met een goede vriendin. Dan stellen we ons voor dat we samen op een terrasje in de buurt gaan zitten wachten tot de school uit is. Ongeveer tegelijk aan kinderen beginnen lijkt ons wel leuk. Dan kunnen we elkaar lastigvallen met al die zaken waar zwangere vrouwen en jonge moeders zo graag over praten, zeg maar zágen (lacht). Heel romantisch allemaal, die fantasieën. Maar ik besef natuurlijk ook wel dat het mogelijk is dat een van ons beiden niet gemakkelijk zwanger raakt."

Studio-Brusselstem Linde Merckpoel

foto: ©Bart Musschoot

 

Benieuwd naar jouw eigen vruchtbaarheid? Doe de test!

Nog meer getuigenissen:

"Toen mijn vader mijn leeftijd had, was ik al geboren"

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo