Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen

De Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen (VLOV) verdedigt de belangen van vroedvrouwen, of ze nu in het ziekenhuis, als de zelfstandige vroedvrouw of in het onderwijs werken, nog student of al met pensioen zijn. Ze doet dit  met respect voor alle politieke en filosofische strekkingen.

De Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen vzw wil vooral de rol en de positie van de vroedvrouw in de gezondheidszorg bevorderen en het specifieke karakter van het beroep bewaken. Het belangrijkste streefdoel hierbij is een optimale moeder-kindzorg. Als deskundige op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamperiode, speelt de vroedvrouw hierin immers een belangrijke rol. Zij is medisch geschoold en dé expert bij uitstek om de normale zwangerschap en bevalling en het normale kraambed te begeleiden. Meer en meer vroedvrouwen bieden ook zorgen vóór de zwangerschap, zodat men bij de vroedvrouw ook terecht kan met vragen over fertiliteit en familieplanning.

De vroedvrouw benadert zwangerschap, bevalling en kraamperiode vanuit een holistische filosofie. Dit betekent dat zij naast de medische controles ook ruime aandacht besteedt aan de psychologische, emotionele en sociale aspecten van zwanger zijn, bevallen en van de kraamtijd. De vroedvrouw is dus niet enkel een medisch deskundige, maar begeleidt aanstaande ouders tevens door het geven van informatie en ondersteuning. Daarnaast is de vroedvrouw ook een vertrouwenspersoon en een warm rustpunt, een zeer belangrijk gegeven tijdens deze heel bijzondere periode in je leven!

Meer info: www.vlov.be

"Toen mijn vader mijn leeftijd had, was ik al geboren"

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo